Kulhydrater & Sukker - Quiz til Madmagasinet (7. Sukker) på DR1

Om sættet:

Quizzen kan anvendes i forlængelse af madmagasinet på DR1 - Afsnit 7 om sukker. Efter at have set afsnittet kan eleverne sendes en tur ud på en quiz om, hvor de skal quizze om det de har set. https://www.dr.dk/drtv/episode/madmagasinet_-sukker_149145

Understøttende materiale:

Kommer snart!

Aktivitet kode

Start aktivitet
Tilbage

Spørgsmål i dette sæt:


Biologi

Point: 1

Hvilke tre typer kulhydrater beskriver de i madmagasinet?

svar muligheder
Simple kulhydrater, stivelse og kostfibre
Simple, komplicerede kulhydrater og kostfibre
Store, små og mellemstore kulhydrater

Biologi

Point: 1

Hvordan påvirkede det Mettes fysiske præstation at hun ikke havde spist kulhydrater i en uge?

svar muligheder
Hun cyklede 35 minutter med kulhydrater og kun 24 minutter uden
Hun kunne cykle dobbelt så langt med kulhydrater
Hun cyklede lidt længere når hun ikke havde spist kulhydrater

Biologi

Point: 1

Hvordan påvirkede det Mettes koncentration at hun ikke havde spist kulhydrater i en uge?

svar muligheder
Hun blev væsentligt dårligere uden kulhydrater
Hun blev meget bedre uden kulhydrater
Hun blev noget bedre uden kulhydrater

Biologi

Point: 1

Hvor meget af vores kost anbefales der at skal bestå af kulhydrater?

svar muligheder
45% - 60%
25% - 45%
0% -20%

Biologi

Point: 1

Hvilke madvarer indeholder meget af de simple kulhydrater?

svar muligheder
Slik, frugt og lyst brød
Kød, æg og bønner
Pasta, kartobfler og rugbrød

Biologi

Point: 1

Hvordan påvirker det blodsukkeret når man spiser kulhydrater i form af stivelse?

svar muligheder
Blodsukkeret stiger langsomt - og falder langsomt. Man er derfor mæt i længere tid.
Blodsukkeret stiger hurtig og falder hurtig ned igen - og man bliver hurtig sulten
Blodsukkeret går ned, sådan at man bliver træt og utilpas

Biologi

Point: 1

Hvor i kroppen kan kulhydrater lagres?

svar muligheder
I leveren
I nyrene
I musklerne

Biologi

Point: 1

Hvilke sygdomme kan man få en reduceret risiko for, ved at spise stivelse og kostfibre?

svar muligheder
Tyktarmskræft og type 2 -diabetes
Blodprop og hjerteflimmer
Lungekræft og tuberkulose

Biologi

Point: 1

Hvilke madvare indeholder IKKE kulhydrater i særlig grad?

svar muligheder
Fisk, æg og kaffe
Rodfrugter og nødder
Pasta og brød

Biologi

Point: 1

Hvilken frokost kan være en god og sund frokost med tanke på det gode kulhydrater?

svar muligheder
Rugbrød med stegte asparges
Chips og appelsiner
Pølsehorn og riskiks